fbpx

Zet ook kleinere gerechten op de menukaart

Zet ook kleinere gerechten op de menukaart
Leestijd: < 1 minuut

Ik ben iemand die liever de social media kanalen in kleine porties bij houdt als het gaat om het bijhouden van nieuws wat mij interesseert. Wat mij opvalt is dat steeds meer restaurants bewust worden dat ze iets met kleinere gerechten of halve gerechten moeten doen. Dit komt o.a. dat steeds meer mensen met een maagverkleining (gastric bypass of gastric sleeve) aan een restaurant vragen of een gerecht in een kleinere portie kan. Daarnaast zie ik ook genoeg nieuws voorbijkomen over stijgende zorgkosten door de toenemende gezondheidsproblemen van Nederlanders en de toenemende zorgen over de veranderingen van ons klimaat. Niemand kan er omheen: oogsten die mislukken door te weinig regen of te veel zon, extreme branden, aardbevingen, tornado’s etc. Daarnaast zie ik diverse berichten over restaurants die aangeven dat ze te maken hebben met stijgende kosten door energie en inkoop van producten om het maar niet te hebben over hun zoektocht naar personeel. Misschien ben ik dan wel te nuchter. Misschien vinden anderen dat ik te kort door de bocht ben. Toen ik alles tegen het licht ging houden en ik als antwoord kreeg dat we in het algemeen beter voor onszelf en de planeet moeten zorgen, had ik genoeg ingrediënten om een opiniestuk te schrijven dat online en offline gepubliceerd werd in Trouw:

Zorg en klimaat maar vooral ook miljoenen gasten zijn gebaat bij kleine porties in de horeca, betoogt ervaringsdeskundige Sandra de Blaeij.

Bron: Trouw Opinie

Deel dit bericht met je vrienden