fbpx

Genieten van kleine en grote porties met de Gadgy Popcornmachine

Genieten van kleine en grote porties met de Gadgy Popcornmachine
Leestijd: 3 minuten

Elk weekend wordt hier veel popcorn gebakken in een pan. Vaak gecombineerd met zout en af en toe met karamel. Wij gebruikten tot voor kort altijd een wokpan met een spatdeksel, om te voorkomen dat de popcorn uit de pan sprong. Niet heel handig, want je moet zowel de wokpan schudden en tegelijk de deksel erop vasthouden. Gelukkig mocht ik onlangs de Gadgy Popcornmachine uitproberen van Debestekeukenmachine.nl en wat een feestje bleek dat te zijn!

Mooi ontwerp

Om te beginnen is het ontwerp van zowel de doos als de popcornmachine heel aantrekkelijk en mooi om te zien. De gekleurde rood met witte strepen op de doos en duidelijke foto van de Gadgy popcornmachine gaven mij al meteen een vrolijk gevoel dat ik op een kermis was. De machine heeft een rond design in een warme rode kleur en de transparante deksel zorgen ervoor dat de machine een echte eyecatcher is in de keuken. De afmetingen zijn ook prettig als je veel popcorn in één keer wil bakken. Ideaal voor een filmavondje thuis met vrienden.

Eenvoudig in gebruik

Maar het belangrijkste is natuurlijk de werking van de machine. En daar kan ik kort over zijn: die is fantastisch eenvoudig! De draaiende metalen pin en de anti-aanbaklaag zorgen ervoor dat de popcorn niet aan de pan blijft plakken. Daarna is de machine makkelijk schoon te maken. Bovendien is het proces van popcorn maken ook erg leuk om te zien: je hoort de popcorn ploppen en ziet de pan langzaam vollopen met heerlijke popcorn. Zodra de popcorn klaar is met ploppen, dan is het belangrijk om de Gadgy popcornmachine wel meteen uit te zetten om te voorkomen dat de popcorn verbrand. De zwarte meegeleverde afsluitdeksel plaats je op de transparante deksel en samen met de bakplaat draai je deze om. Daarna kan je de bakplaat verwijderen. De transparante deksel is dan meteen een handige schaal om vandaaruit lekker popcorn te eten. Persoonlijk vind ik het jammer dat de zwarte afsluitdeksel wel aan de harde kant is. Als je deze namelijk te snel erop zet, kan deze wel vervormen door de hitte. Hierdoor blijft de afsluitdeksel niet meer goed blijft zitten. Dat was namelijk bij mij gebeurd.

Diverse smaken

Wat ik ook erg prettig vind aan de Gadgy popcornmachine is dat je zelf kunt bepalen welke smaak je aan de popcorn wilt geven. Je kunt ervoor kiezen om de popcorn puur te eten, door geen olie toe te voegen. Wil je juist popcorn met suiker of zout voor extra smaak, dan voeg je een beetje olie toe samen met de popcornmais voordat je de machine aanzet. Als de popcorn klaar is, dan kan makkelijk suiker of zout eroverheen strooien. Hierdoor is de machine geschikt voor iedereen: of je nu van zoete of hartige popcorn houdt.

Als kleine eter is het ook fijn dat je zelf de hoeveelheid popcorn kunt bepalen die je maakt. De machine is geschikt voor het maken van een kleine hoeveelheid popcorn, dus je hoeft niet bang te zijn dat je meteen veel te veel maakt en daardoor onnodig veel calorieën binnenkrijgt.

Al met al kan ik de Gadgy popcornmachine met anti-aanbaklaag van harte aanbevelen aan iedereen die net als ik gek is op popcorn. De machine is niet alleen mooi om te zien, maar werkt ook nog eens fantastisch. Bovendien kun je zelf bepalen welke smaak je aan de popcorn wilt geven en hoeveel je wilt maken. Ik ben in ieder geval helemaal verkocht!

Deel dit bericht met je vrienden