Service voor restaurants
Wij helpen restaurants, die kleine gerechten serveren, hun zichtbaarheid te vergroten en te zorgen dat ze gevonden worden door meer dan 8 miljoen mensen in Nederland en meer dan 3,5 miljoen mensen in België. Deze groeiende doelgroep is namelijk bewust op zoek naar restaurants die rekening houden met een kleine eter.
Wij vinden het belangrijk dat alle kleine eters restaurants kunnen vinden waar zij heerlijk kunnen genieten. Daarom investeren wij in onze zichtbaarheid en zetten wij landelijke en regionale marketing activiteiten in. Je kan dan denken aan advertenties, beursdeelname, inspiratiesessies, actieve promotie naar organisaties, de media, etc. Één van de resultaten is dat KleinePorties initiatiefnemer Sandra de Blaeij de Vrouw in de Media Award gewonnen heeft en dat de media regelmatig schrijft over ons platform. Hier kan ook jouw restaurant van profiteren.
Onze diensten
Wij helpen ondernemers in de horeca met het behalen van meer winst met kleine gerechten. Door de restaurants op de kaart te zetten en ze zichtbaar te maken onder een groeiende doelgroep.

Registreer gratis jouw restaurant
Word zichtbaar voor meer dan 11 miljoen nieuwe gasten
Bereik en trek meer gasten aan met het doorplaatsen van berichten op de social media kanalen van KleinePorties; Gasten boeken direct bij jouw restaurant;

Ondersteuning voor restaurants
Samen jouw bedrijfprofiel opzetten
Ons KleinePorties team staat klaar om je te helpen met je profielpagina. Van het invullen van de details tot het uploaden of koppelen van de menukaart.

Extra promotie voor restaurants
Sluit aan als partner
Als partner van KleinePorties maken wij jouw restaurant extra zichtbaar door jouw social media berichten te delen in onze kanalen. Daarnaast wordt je restaurant opgenomen in onze nieuwsbrief.

Online Marketing Advies
Praktische tips en een concreet advies op 1 A4
Ontdek waar jouw online groeikansen liggen. Krijg advies op maat en concrete aanbevelingen over je website en social media kanalen op 1 A4.

Gratis Menu(kaart) OptimalisatieScan
Samen optimaliseren
Onze ervaring is dat in veel restaurants eenvoudige optimalisaties mogelijk zijn. Meer verkopen (meer omzet) tegen lagere kosten en dus meer marge! Wil je weten hoe je dit kan aanpakken?

Workshops en inspiratiesessies
Behaal winst met kleine porties
Wil je meer leren over de voordelen van kleine porties? Laat je inspireren door de inspiratiesessie of de workshops die speciaal ontwikkeld zijn in samenwerking met horeca experts.
Onze horecapartners

Traça adviseert en ondersteund horecabedrijven in Nederland met het ontwikkelen van nieuwe recepten, volledige menu’s of zelfs het samenstellen van een (nieuwe) volledige menukaart. Het serveren van kleine porties vraagt een andere benadering in de samenstelling van het gerecht, het gebruik van ingredienten en om het geheel rendabel te houden moeten de kleine porties natuurlijk ook op de rest van uw menukaart worden afgestemd. Wij helpen met het inzichtelijk maken van cijfers tot en met kostprijsbewaking, margeverbetering, stroomlijnen van inkoop en het leveren van maatwerk overzichten ten aanzien van voorraad, inkoop en derving.

HORECA OPTIMA adviseert horecabedrijven in België die méér efficiëntie en rentabiliteit wensen. Door het horecabedrijf te analyseren, kijken zij waar kansen liggen en helpen zij de processen en de organisatie te verbeteren. Je kan dan denken aan het optimaliseren van het personeelsbeleid, inkoopbeleid, verkoopstrategie, administratie etc. Daarnaast organiseert Horeca Optima diverse training en coachingsactiviteiten voor alle horecamedewerkers.
Inspiratieartikelen voor restauranteigenaren en chefs
- Uit eten na een maagverkleining
- Het geheime recept van kleine porties
- Kleine trek, grote verandering: hoe kleine porties en Ozempic de horeca op z’n kop zetten
- Kleinere porties in de horeca
- Hoe restaurants verdienen met kleine gerechtjes
- Ozempic menus in restaurant – mensen willen niet meer zo veel eten
- Kleine gerechten diner – Een gids voor een onvergetelijke maaltijd
- In de VS kan je een ‘Ozempic-menu’ bestellen, deze diëtist is voorstander: “Ook bij ons leeft die nood”








