fbpx

Wij zetten jouw restaurant op de kaart

Wij zetten jouw restaurant op de kaart
Leestijd: 2 minuten

Bij het schrijven van deze column laat de horeca flink van zich horen. Het demissionaire kabinet is vooralsnog doof voor de noodklok die wordt geluid, maar vroeg of laat gaan we weer van start. De vraag is hoe je die start gaat maken.

Doorgaan op de oude voet of misschien toch de toekomst eens tegen het licht houden. Ik raad je aan het laatste te doen. Het inspiratie- en restaurantplatform Kleine Porties is je daarbij graag van dienst. Jij hebt verstand van koken en lekker eten, wij van marketing en communicatie. We weten alles van de klantreis die gasten doormaken. Want wie nu nog denkt dat een nieuwe gast toevallig binnenstapt, slaat de plank goed mis.

Om de juiste doelgroep te bereiken is het zinvol om de klantreis van een gast in beeld te brengen. Hoe maakt hij zijn keuze, wat verwacht hij en hoe kun je hem het beste bedienen? Heb je eenmaal je gast in beeld, dan kun je tevens kijken hoe je je doelgroep eenvoudig kunt verbreden. Wij zijn ervan overtuigd dat je met kleine porties een flinke stap kunt maken. Met relatief weinig moeite. Loop je kaart eens na; er zijn tal van gerechten waarvan zo een halve portie te maken is. Soepen, salades, stoofvlees, pasta’s en wokgerechten gaan eenvoudig door de helft. En natuurlijk hoeft daarmee niet de prijs doormidden. Twee keer een halfje brood kost ook meer dan één hele. Mag het? Wie slim naar zijn kaart kijkt, ziet vast nog meer kansen. Welke ingrediënten kun je op meerdere manieren gebruiken? Dat scheelt voorraad! Moet je alle vlees en vis geportioneerd inkopen? Juist door zelf te snijden, blijf je flexibel en kun je makkelijk inspelen op de wensen van de gast. Dat is in onze ogen precies waar gastvrijheid om gaat. Naast jouw belang als horecaondernemer om slim en scherp te ondernemen, heeft de gast ook een belang. Als corona ons iets geleerd heeft namelijk, is het de noodzaak van goed en gezond eten. Goed is in deze niet synoniem voor véél, maar voor vers en lekker. Dat moet jou als ondernemer goed in de oren klinken.

Misschien heb je hulp nodig? Wij hebben een team van experts dat graag adviseert over je menukaart. Als jij zorgt dat die op orde is, zetten wij jouw restaurant op de kaart en geven wij jouw zichtbaarheid gratis een boost. Lift mee op de naamsbekendheid van ons platform en kom in beeld bij onze volgers. Reken maar dat zij jou straks snel weten te vinden!

 

Deel dit bericht met je vrienden