fbpx

Spreker voedselverspilling

Sandra de Blaeij is initiatiefnemer van het inspiratie- en restaurantplatform KleinePorties. Als ervaringsdeskundige en creatieve communicatie- en marketingadviseur zet zij zich in om restaurants bewust te maken van de groeiende groep restaurantgasten van meer dan 8 miljoen mensen die niet veel kunnen of mogen eten vanwege hun gezondheid, leefstijl of medische reden. Door hierop beter in te spelen hebben zij zelf de oplossing in hun hand: kleinere porties helpen voedselverspilling te voorkomen. Door haar inzet voor het inspiratieplatform werd zij zichtbaar in de media en werd haar werk 2x achter elkaar bekroond met de regionale Vrouw in Media Award (Zeeland) 2018 en 2019!

Sandra de Blaeij is afgestudeerd in communicatie en management en is inmiddels al meer dan 10 jaar bedreven in marketing en communicatie. Door haar eigen ervaring als kleine eter en aanvullend onderzoek kwam Sandra erachter dat er meer dan 5 miljoen kleine eters zijn in Nederland en meer dan 3,5 miljoen mensen in België. Allemaal zijn ze op zoek naar restaurants die kleine gerechten serveren, die niet goed vindbaar zijn. In de meeste restaurants zijn de porties te groot en is het als kleine eter niet mogelijk om mee te doen met een 3-gangen diner. Met dat in ons achterhoofd is het raar dat de horeca per jaar 83 miljoen borden aan eten weggegooid! 

Het resultaat? Een crowd based inspiratie- en restaurantplatform (met inmiddels meer dan 1.100 restaurants in Nederland en België en meer dan 11.500 volgers op social media). Het platform is ontstaan vanuit de overtuiging om voedselverspilling tegen te gaan, overgewicht te voorkomen en mensen die een medische reden hebben of minder eten zoals ouderen en kinderen niet te beperken. 

Als bevlogen ondernemer met een passie voor ‘Why & Purpose’ en verandering adviseert en inspireert Sandra organisaties op het gebied van portionering, duurzaamheid, gezondheid en de kwaliteit van leven. Gastvrijheid en beleving krijgen een nieuwe betekenis. Als spreker slaagt zij er keer op keer in mensen aan het denken te zetten over hun bedrijf, (eet)gedrag, voedselverspilling en kwaliteit van leven.

Sandra heeft als spreker op diverse kleine en grote evenementen gesproken: Congres Diagnose, Voeding & Gezondheid, Horecava Rai AmsterdamGastvrij RotterdamHorecabeurs GoesHuishoudbeurs en Talkshow Mens in Almere.

Sandra spreekt en discussieert gepassioneerd over:

 • Werkgeluk, drijfveren en duurzaam ondernemen
 • Why & Purpose; voorkomen van voedselverspilling
 • Gedragsverandering en gezondheid: Van overgewicht naar kleine porties
 • Inspiratiesessie: winst met kleine porties
 • Gastvrijheid en beleving

Wil je Sandra als spreker boeken?

Neem vrijblijvend contact op door onderstaand formulier in te vullen. De door jouw ingevulde gegevens worden alleen gebruikt om je aanvraag in behandeling te nemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Spreker lifestyle, spreker, gezondheid, spreker duurzaamheid, spreker, voedselverspilling, spreker leiderschap,
presentatie KleinePorties1

Aanvullende informatie

 • Inclusief telefonische voorbespreking
 • Op maat gemaakt
 • Voor zowel Horeca, MKB en Zorg

Tarieven

 • Lezing: € 1.250 (45-60) min. Inclusief voorbereiding en telefonische intake, exclusief reiskosten.
 • Optioneel persoonlijk intakegesprek op locatie, excl reiskosten
 • Reiskosten € 0,50/km (Vlissingen v.v.)

Deze tarieven gelden per 1 februari 2024. Tarieven voor workshops, begeleiding en of dagvoorzitterschap op aanvraag.

spreker voedselverspilling en gedragsverandering