Restaurant op de kaart zetten met kleine porties

Restaurant op de kaart zetten met kleine porties
Leestijd: 2 minuten

Zo vergroot je je zichtbaarheid én trek je nieuwe gasten aan.

 

Waarom elk restaurant op de kaart wil staan

De horeca maakt zich klaar voor een nieuwe start. Maar hoe zorg je dat jouw restaurant echt op de kaart staat?
Ga je door op de oude voet, of benut je dit moment om slim te vernieuwen — met kleine porties en gastgerichte marketing?

Het inspiratie- en restaurantplatform KleinePorties.nl helpt horecaondernemers om hun restaurant op de kaart te zetten met kleine porties. Jij hebt verstand van koken en gastvrijheid; wij van marketing, communicatie en de klantreis van je gasten.
Want wie nog denkt dat nieuwe gasten toevallig binnenstappen, slaat de plank mis.

 

De gast centraal: hoe kiest hij jouw restaurant?

Om jouw restaurant op de kaart te zetten met kleine porties, moet je weten hoe je gast denkt.
Hoe maakt hij zijn keuze, wat verwacht hij, en waarom komt hij terug?

Wie dat begrijpt, kan zijn menukaart slimmer samenstellen. Kleine porties trekken niet alleen nieuwe doelgroepen aan, ze zorgen ook voor tevreden gasten. Denk aan mensen met een kleinere eetlust, ouderen, gasten met een maagverkleining of bezoekers die verspilling zonde vinden.

 

Kleine porties: meer winst, minder verspilling

Een slimme menukaart helpt je restaurant letterlijk op de kaart te zetten.
Veel gerechten lenen zich uitstekend voor een halve portie:

  • Soepen, salades, stoofvlees, pasta’s en wokgerechten.
  • Ingrediënten die op meerdere manieren gebruikt kunnen worden.
  • Gerechten die zich lenen voor proeverijmenu’s of kleine combinaties.

Door kleine porties aan te bieden, voorkom je voedselverspilling, bespaar je kosten en vergroot je de tevredenheid van je gasten. En dat alles zonder in te leveren op kwaliteit of beleving.


Goed eten is niet altijd veel eten

Tijdens en na de coronaperiode groeide het bewustzijn over gezond en goed eten.
Goed betekent niet “veel”, maar “vers, gevarieerd en met aandacht bereid”.
Kleine porties sluiten daar perfect op aan: minder verspilling, meer waardering.

 

Samen zetten we jouw restaurant op de kaart

Wil je hulp bij het optimaliseren van je menukaart of je online zichtbaarheid?
KleinePorties.nl helpt je om je restaurant op de kaart te zetten met kleine porties:

  • Je restaurant komt zichtbaar op ons platform.
  • We vergroten jouw bereik via social media en nieuwsbrieven.
  • Je lift mee op onze naamsbekendheid en community van kleine eters.
  • Je ontvangt advies over gastbeleving en menustrategie.

Zo maak je van kleine porties een groot succes.

Klaar om jouw restaurant op de kaart te zetten?

Bezoek www.kleineporties.nl/voor-restaurants en meld je gratis aan.
Samen maken we de horeca toekomstbestendig — met kleine porties, grootse gastvrijheid en nul verspilling.

Deel dit bericht met je vrienden
Review Your Cart
0
Add Coupon Code
Subtotal