fbpx

Sandra de Blaeij wint voor tweede keer op rij Vrouw in de Media Award Zeeland

Sandra de Blaeij wint voor tweede keer op rij Vrouw in de Media Award Zeeland
Leestijd: 2 minuten

Vrouw in de Media Award Zeeland 2018 2019KAPELLE – Voor het tweede jaar op rij wint Sandra de Blaeij uit Kapelle de Vrouw in de Media Award van Zeeland. Ze verdient de prijs met haar media-optredens voor haar initiatief Kleine Porties, een restaurantplatform voor kleine eters.

Media-aandacht. Dat is wat De Blaeij voornamelijk wint met de award. De prijs is een initiatief van Vaker In De Media en ZijSpreekt. ,,Buiten extra media-aandacht heb ik de award zelf en een oorkonde gekregen”, zegt De Blaeij. De jury nomineerde haar omdat ze met het promoten van haar initiatief een breed publiek trok. Dit deed ze onder andere door erg actief te zijn op sociale media. Ook stuurde ze persberichten en postte ze videoboodschappen.

Publieksprijs

Het is moeilijk te zeggen of De Blaeij het beter deed dan vorig jaar. ,,Vorig jaar kreeg ik 47 procent uit twintigduizend stemmen, dit jaar kreeg ik 24 procent van de stemmen. Dat klinkt als een minder ruime zege, maar dit jaar zijn er negentigduizend stemmen uitgebracht.” De genomineerden zijn geselecteerd door een jury die per categorie een toptien samenstelde. Daarbij kijkt ze naar professionaliteit, hoe vaak de vrouwen in de media kwamen en hoe ze dit deden. De jury nomineert kandidaten voor één categorie.

You Go Girl

Nu ze de regionale prijs twee keer heeft gewonnen wil De Blaeij landelijk een vuist maken. ,,Het volgende doel is het winnen van de You Go Girl Award. Dat is een prijs voor aankomende mediatalenten.” Naast de regionale prijs en de You Go Girl Award is er nog een landelijke prijs. Die wil De Blaeij ook ooit winnen, maar dat wordt lastig op de korte termijn denkt ze. Wel gaat ze zich meer richten op landelijke media. ,,Dat wil ik doen door mezelf te verbreden. Ik ga me bijvoorbeeld oriënteren op het spreken in het openbaar. Dat wil ik gaan doen bij beurzen.” Daarnaast blijft ze zich aanbieden bij landelijke redacties via persberichten. Ook wil ze televisieprogramma’s bezoeken.

App

Download de restaurant App KleinePortiesZe is nog niet klaar met haar restaurantplatform. Donderdag tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht lanceert zij de KleinePorties-app. ,,De app zit tussen een ‘echte’ app en een mobiele website in. Deze is gratis te downloaden om het voor iedereen bereikbaar te maken. Zo kunnen alle kleine eters makkelijk een geschikt restaurant vinden.” Inmiddels zijn ruim 1100 geregistreerde kleine portie-vriendelijke horecazaken aangemeld. De Blaeij zelf en bezoekers van Kleine Porties dragen geschikte horecazaken aan. Ook bellen sommige zaken zelf om te melden dat ze een speciaal menu bieden voor kleine eters.

Bron: @PZC, Michiel van Dongen 

Deel dit bericht met je vrienden