fbpx

Sandra de Blaeij wint Vrouw in de Media Award Zeeland 2019 en lanceert restaurant app KleinePorties!

Sandra de Blaeij wint Vrouw in de Media Award Zeeland 2019 en lanceert restaurant app KleinePorties!
Leestijd: 3 minuten

Op woensdag 5 februari ontvangt Sandra de Blaeij uit Kapelle, initiatiefnemer van het platform KleinePorties, voor de 2e keer de Vrouw in de Media Award voor Zeeland. Ze werkt hard aan de bekendheid van het inspiratie- en restaurantplatform KleinePorties.nl. Het platform groeit snel en op donderdag 6 februari wordt de restaurant app voor consumenten geïntroduceerd tijdens De Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht.

Sandra de Blaeij wordt door de stemmers geroemd om haar drive als inspirator en motivator van kleinere porties in restaurants. Ze is daarmee de spreekbuis voor meer dan 5 miljoen kleine eters voor wie de porties in restaurants vaak te groot zijn. Behalve dat veel consumenten kleinere gerechten prettig vinden, gaat dit ook nog eens voedselverspilling tegen. “Ik ben ontzettend blij dat ik deze Award voor de 2e keer in ontvangst mag nemen. Het laat zien dat het initiatief door alle fans en volgers in Nederland en België erg wordt gewaardeerd en dat de naamsbekendheid groeit. Dat is voor mij erg belangrijk!”, aldus de winnaar.

Over de winnaar

Sandra de Blaeij Vrouw in de Media provincie Zeeland 2019Sandra wordt geroemd om haar doorzettingsvermogen en passie waarmee ze aandacht blijft vragen voor kleinere porties in restaurants in Nederland en België! Initiatiefnemer KleinePorties.nl en KleinePorties.be Sandra de Blaeij strijd met haar initiatief tegen voedselverspilling en voor de mens met de kleine maag. Ze weet de media goed te vinden om haar website te promoten en een breed bereik bij het publiek te krijgen. Volgens de stemmers doet De Blaeij er alles aan om KleinePorties aan te prijzen. “Iedere minuut spat de passie eruit om andere mensen te kunnen helpen. Zoveel mensen zijn haar al dankbaar dat ze nu zo ook fijn uit eten kunnen gaan, ondanks hun ziekte of leeftijd of levenswijze. Het platform KleinePorties stimuleert ook bewustwording bij horeca-ondernemers, en dat is win-win.”, aldus de stemmers.

Lancering KleinePorties Restaurant App

Inmiddels zet Sandra met haar crowd-based platform KleinePorties alweer een volgende stap! Op De Nationale Gezondheidsbeurs, de grootste inspiratiebeurs voor gezonde leefstijl, lanceert zij op donderdag 6 februari 2020 de KleinePorties Restaurant App. Met deze Progressive Web App (PWA) kunnen consumenten nog makkelijker restaurants vinden die (ook) kleine gerechten serveren. Een Progressive Web App (PWA) zit tussen een app en een website in. Na installeren op een smartphone komt de app tussen de andere reguliere apps te staan. De app kan als ‘normale’ app worden gebruikt. De app maakt gebruik van locatiegegevens van de gebruiker, zodat iedereen dichtbij zijn of haar locatie een geschikt restaurant kan vinden.

Over het snel groeiende restaurant platform KleinePorties

Iedereen gaat graag uit eten. Voor veel mensen een moment van gezelligheid, een ontdekkingstocht, een verwennerij en af en toe gewoon een praktische keuze. Jammer dat er nog steeds veel eten wordt weggegooid, omdat de porties voor meer dan 5 miljoen mensen te groot zijn. Op die specifieke doelgroep van ‘kleine eters’ richt het platform zich. Het initiatief heeft een positief effect: tegengaan van voedselverspilling en het bevorderen van gezond eetgedrag.

Initiatiefnemer Sandra de Blaeij is medio 2018 gestart met het platform KleinePorties. Vanaf het begin zijn de reacties overweldigend. Mede dankzij alle media-aandacht heeft het platform inmiddels een sterk groeiende groep facebookfans weten te binden. Ook melden er zich steeds meer restaurant aan om zich exclusief op www.kleineporties.nl te presenteren. In circa een jaar tijd heeft het platform meer dan 1.100 restaurants in Nederland en België op de website staan, want sinds mei 2019 is ook www.kleineporties.be online.

Gelukkig spelen steeds meer restaurants in op de vraag van ‘kleine eters’, al dan niet vanwege het platform. Sandra: “Mijn drive is heel simpel: ik wil graag dat alle ‘kleine eter’ eenvoudig restaurants kunnen vinden met kleine porties en restaurants met kleine porties willen natuurlijk graag gevonden worden. Het initiatief bevordert gezond eetgedrag én inspireert horeca om voedselverspilling tegen te gaan. Dat is win-win!”. De kracht van het platform is de match tussen de grote, actieve en gemotiveerde doelgroep en de sterke concentratie van restaurants die inspelen op deze consumenten.

Over Vrouw in de Media Award

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

 

Deel dit bericht met je vrienden