fbpx

KleinePorties lanceert nieuwe restaurant app

KleinePorties lanceert nieuwe restaurant app
Leestijd: 2 minuten

Op donderdag 6 februari heeft KleinePorties de restaurant de app voor consumenten geïntroduceerd tijdens De Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht.

Na het winnen van de Vrouw in de Media Award van Zeeland 2019 voor de tweede jaar op rij, lanceert Sandra de Blaeij uit Kapelle de KleinePorties Restaurant App. Met deze Progressive Web App (PWA) kunnen consumenten nog makkelijker restaurants vinden die (ook) kleine gerechten serveren. Een Progressive Web App (PWA) zit tussen een app en een website in. Na installeren of te wel het toevoegen van de snelkoppeling op een smartphone komt de Web App tussen de andere reguliere apps te staan. De Web App kan als ‘normale’ app worden gebruikt. De Web App maakt gebruik van locatiegegevens van de gebruiker, zodat iedereen dichtbij zijn of haar locatie een geschikt restaurant kan vinden.

De voordelen van de KleinePorties restaurant Web App

  • is makkelijk toe te voegen aan je startscherm van je telefoon;
  • synchroniseert real-time met de restaurant database op de website;
  • neemt geen schijfruimte in op je telefoon;
  • heeft geen software updates nodig;
  • is daardoor gratis te installeren;
  • en is platform (Android en iOS) onafhankelijk!

Op onze website vindt je meer informatie hoe je de KleinePorties Web App kan toevoegen aan je telefoon

 

Over het snel groeiende restaurant platform KleinePorties

Iedereen gaat graag uit eten. Voor veel mensen een moment van gezelligheid, een ontdekkingstocht, een verwennerij en af en toe gewoon een praktische keuze. Jammer dat er nog steeds veel eten wordt weggegooid, omdat de porties voor meer dan 5 miljoen mensen te groot zijn. Op die specifieke doelgroep van ‘kleine eters’ richt het platform zich. Het initiatief heeft een positief effect: tegengaan van voedselverspilling en het bevorderen van gezond eetgedrag.

Initiatiefnemer Sandra de Blaeij is medio 2018 gestart met het platform KleinePorties. Vanaf het begin zijn de reacties overweldigend. Mede dankzij alle media-aandacht heeft het platform inmiddels een sterk groeiende groep facebookfans weten te binden. Ook melden er zich steeds meer restaurant aan om zich exclusief op www.kleineporties.nl te presenteren. In circa een jaar tijd heeft het platform meer dan 1.100 restaurants in Nederland en België op de website staan, want sinds mei 2019 is ook www.kleineporties.be online.

Gelukkig spelen steeds meer restaurants in op de vraag van ‘kleine eters’, al dan niet vanwege het platform. Sandra: “Mijn drive is heel simpel: ik wil graag dat alle ‘kleine eter’ eenvoudig restaurants kunnen vinden met kleine porties en restaurants met kleine porties willen natuurlijk graag gevonden worden. Het initiatief bevordert gezond eetgedrag én inspireert horeca om voedselverspilling tegen te gaan. Dat is win-win!”. De kracht van het platform is de match tussen de grote, actieve en gemotiveerde doelgroep en de sterke concentratie van restaurants die inspelen op deze consumenten.

Over Vrouw in de Media Award

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

 

Deel dit bericht met je vrienden