fbpx

KleinePorties.nl & Horeca Optima inspireren horeca om meer in te spelen op kleine porties

KleinePorties.nl & Horeca Optima inspireren horeca om meer in te spelen op kleine porties
Leestijd: < 1 minuut

Restaurantplatform KleinePorties.nl en horeca adviesbureau Horeca Optima organiseren op maandag 27 mei de eerste inspiratiesessie over kleine porties voor horeca-ondernemers in de Foodies Arena te Gent (België). Tijdens deze inspiratiesessie krijgen horeca-ondernemers inzicht in een nieuwe doelgroep, wat de voordelen van kleine porties zijn en krijgen ze tips en handvatten hoe zij kleine porties kunnen invoeren in hun eigen restaurant. Tickets zijn te verkrijgen via Eventbrite .

Win-win situatie

Veel restauranthouders denken dat kleine porties onvoldoende omzet en te veel werk oplevert. Dit is allesbehalve waar. Kleine eters kiezen nu een voorgerecht, een kindermenu, gaan minder vaak uit eten en er is zelfs groep kleine eters die zelfs niet meer uit eten gaat. Wanneer een kleine eter alleen een normale portie kan kiezen, dan blijft er veel eten over, dat vervolgens weer wordt weggegooid. Als kleine eter zit je dan snel vol en is er geen ruimte meer voor een drankje of een nagerecht. Dus lang tafelen zit er dan niet in.

Het aanbieden van kleine porties, zoals halve gerechten zal er toe leiden dat een kleine eter nu langer blijft zitten, alsnog een voor- of nagerecht kiest en zelfs nog een paar extra drankjes neemt. Ook voor normale eters zijn kleine porties interessant. Je kan dan namelijk genieten van verschillende gerechtjes en je kan makkelijk altijd nog extra bestellen. Op deze manier wordt er ook minder eten weggegooid en ga je voedselverspilling tegen.

Restaurant eigenaar Miguel Sastroredjo van elMiguel zegt: “het foodconcept van elMiguel is samen delen. Eten in Suriname is altijd een feestje en hoe mooi is het als je kan genieten door verschillende kleine gerechten kan proeven. Je maakt het dan voor iedereen toegankelijk.”

Locatie: Foodies Arena, Gent
Datum: 27 mei 2019
Tijd: 15:00 – 17:00 uur

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden  via Eventbrite.

Deel dit bericht met je vrienden