fbpx

Kleine Porties staan nu echt op de kaart

Kleine Porties staan nu echt op de kaart
Leestijd: 2 minuten
Het platform KleinePorties.nl groeit als kool. Begin deze week werd het duizendste restaurant waar ook de kleine eter terecht kan, op de website gepubliceerd. Vijf vragen aan initiatiefneemster Sandra de Blaeij uit Kapelle.

Nog even in herinnering roepen: waarom bent u Kleine Porties begonnen?

,,Omdat ik vorig jaar door een medische ingreep zelf een kleine eter ben geworden. Toen ik uit eten ging, merkte ik dat ik vaak alleen maar de keuze had uit voorgerechten, af en toe een kindermenu of, als je gelukt hebt, een seniorenmenu. Dat is niet meer leuk. Toen dacht ik: hier lopen meer mensen tegenaan. Ik kwam erachter dat er meer dan 5 miljoen kleine eters zijn in Nederland. Er bleken wel restaurants te zijn die kleine porties aanbieden, maar ze zijn lastig te vinden. Daar lag een kans om iets mee te doen. Dus heb ik KleinePorties.nl opgezet om die restaurants in kaart te brengen.”

Dat zijn er inmiddels 1000. Heeft dat resultaat u verrast?

,,We zijn er heel erg blij mee. We zijn heel hard gegroeid en dat laat zien hoe belangrijk het onderwerp is. Ik denk dat er zelfs nog meer restaurants bij kunnen komen, want er zijn nog steeds veel zaken die ons niet kennen. Daarom staan we deze week ook op de horecabeurs Gastvrij in Rotterdam, om te zorgen voor nog meer bewustwording en naamsbekendheid.”

Gaan restaurants door jullie toedoen zich ook meer richten op kleine eters?

,,Ja, zeker. We krijgen telefoontjes van restauranthouders die ons om advies vragen en willen weten hoe ze hun menukaart kunnen aanpassen, zodat kleine eters er ook terecht kunnen. Naast het in kaart brengen van de restaurants geven we daarom tegenwoordig ook inspiratiesessies. Volgens mij verdiept men zich nog steeds iets te weinig in doelgroepen en de punten waarop je als restaurant je kunt onderscheiden.”

Hoe zit het met het aanbod in Zeeland?

,,We ontdekken er steeds meer. Maar we hebben nog een flinke uitdaging te gaan, zeker aan de kust. Daar wordt nog minder ingespeeld op kleine eters, vooral vanwege het toerisme. Gelukkig zijn er in bijvoorbeeld Goes, Middelburg en Vlissingen wel wat restaurants te vinden.”

Kleine Porties staat nu letterlijk en figuurlijk op de kaart. Wat is de volgende stap?

,,Waar we nu aan willen werken is dat de restaurants die bij ons op de website staan, een mooie presentatie krijgen, zodat je bijvoorbeeld ook meteen de menukaart kunt bekijken. Dat zou het voor kleine eters nog wat inzichtelijker en makkelijker maken om een geschikt restaurant uit te zoeken.”

Bron: Rolf Bosboom ZC

Deel dit bericht met je vrienden