fbpx

De Vuurtoren omarmt Kleine Porties platform

De Vuurtoren omarmt Kleine Porties platform
Leestijd: 2 minuten

Brasserie de Vuurtoren in Nijkerk heeft onlangs haar foodconcept helemaal aangepast, omdat ze voedselverspilling tegen willen gaan. Het restaurant serveert uitsluitend nog kleinere gerechten. “Sinds wij ons hebben aangesloten bij KleinePorties zien wij een toename van gasten die juist voor onze kleinere gerechten komen. Alle gasten gaan supertevreden weer de deur uit en daar doen we het voor.

Dat is echt gastvrij!”, meent eigenaar Eric de Vries. Hij omarmt daarmee het initiatief van Sandra de Blaeij, mede-oprichter van de website KleinePorties.nl. Het restaurantplatform dat nog maar ruim een jaar geleden is gestart en in korte tijd uitgegroeid tot een volwaardig platform dat restaurants en kleine eters samenbrengt.

KleinePorties heeft inmiddels een landelijke dekking in Nederland en België. Op maandag 23 september 2019 is het duizendste restaurant gepubliceerd op de site. Momenteel zijn er zo 5 miljoen ‘kleine eters’ in Nederland.

Op 1 augustus 2018 start KleinePorties met het beter vindbaar maken van restaurants die kleinere gerechten serveren. De Blaeij “Dit om tegemoet te komen aan de wensen van meer dan 5  miljoen kleine eters in Nederland: 1,2 miljoen kinderen van 7 tot 14 jaar,  jongeren, volwassenen, ouderen van 65 jaar en ouderen, 12 duizend mensen die per jaar een maagverkleining ondergaan, 2 miljoen buikpatiënten en ruim 1,2 miljoen mensen met diabetes, enzovoorts… Allemaal willen ze genieten van een volwaardig menu tijdens het uit eten gaan, hun bord leegeten en een hele avond genieten samen met hun tafelgenoten. Een grote groeiende doelgroep.”

In de meeste restaurants vind je normale porties. “Voor veel mensen is dat simpelweg te veel en een uitgebreid diner – driegangen of meer – zit er dan voor de meeste mensen niet in.” Steeds vaker wordt een afweging gemaakt tussen bijvoorbeeld het voorgerecht of het nagerecht of een tafelgenoot offert zich op om ‘het bord leeg te eten’. Veel borden gaan halfvol weer terug naar de keuken. “Op deze manier zijn er nog steeds mensen die zich gedwongen voelen te veel te eten en wordt er jaarlijks meer dan 55.000 ton, oftewel 83 miljoen borden eten aan voedsel door de horeca weggegooid. Dat is helemaal niet nodig!”.

Bron: Veense Courant

Deel dit bericht met je vrienden