fbpx

Kom jij ook 23 maart? Leen een ‘levend’ boek

Kom jij ook 23 maart? Leen een ‘levend’ boek
Leestijd: 2 minuten

Op zaterdag 23 maart organiseert de ‘Mensenbieb’ in samenwerking met de Bibliotheek Oosterschelde in Goes een bijzonder evenement:  Leen een levend boek!

Tijdens dit evenement kan je verschillende ‘levende boeken’ lenen en krijg je de mogelijkheid om in gesprek te gaan en de ‘levende boeken’ vragen te stellen gedurende een 20 – 30 minuten. Deze boeken mag je niet  naar huis meenemen, tenzij het ‘levend’ boek ermee instemt om met je mee te gaan. Er zijn verschillende ‘levende’ boeken en elk heeft zo zijn of haar eigen verhaal.  Zo zijn er boeken over: depressie, burn-out, overgewicht, mantelzorg,  visuele beperking, wereldvrouwen en nog veel meer.

Reserveer het ‘levend’ boek: Overgewicht

Levend boek overgewicht, door Sandra de BlaeijSandra de Blaeij, initatiefnemer van KleinePorties en ervaringsdeskundige is ook aanwezig als ‘levend boek’ Je kan haar alles vragen over overgewicht, lipodeem, afvallen,  maagverkleining, gastric bypass  en KleinePorties.

Een boek roept vaak nog wel wat vragen op. Dit is  een mooie kans om met iemand te praten over een bijzonder onderwerp naar keuze. Als je zeker wilt zijn van een momentje voor jezelf met het ‘levende’ boek, reserveer het boek alvast van te voren via de Mensenbieb. Onder het genot van een kopje koffie of thee, kan je het ‘levend’ boek van alles vragen en kan het leiden tot verrassende gesprekken.

Ben jij ook benieuwd geworden?
Kom dan zaterdag 23 maart naar de Bibliotheek Oosterschelde, Oostwal 34 in Goes van 13.30 – 15.45 uur. Entree is geheel gratis.

 

De geschiedenis van de Mensenbieb

De Mensenbieb is een bibliotheek… met mensen. Want bij ons ‘leen’ je levende boeken. Deze boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Denk bijvoorbeeld aan een transgender, veganist, imam of vluchteling. Iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden.

De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving. De Mensenbieb is een organisatie zonder winstoogmerk, met als doel een samenleving waarin ieder mens tot zijn recht komt. In de Mensenbieb ontmoet je iemand die je anders niet snel persoonlijk zou spreken. Zoals je in een gewone bibliotheek een boek leent, zo ‘leen’ je in de Mensenbieb een ander mens.

Zonder betaling mag je 20 minuten of een halfuur met hem of haar spreken. Daarmee leer je verhalen kennen die schuilgaan achter een naam, een woord, een gezicht. Mensenbieb-ontmoetingen kunnen je blik verruimen en werelden openen waar je geen weet van hebt. Sinds 2005 organiseren we ‘uitleningen’ op steeds wisselende locaties. Met onze levende boeken kunnen we bijvoorbeeld langskomen op festivals, scholen, (banen)markten, congressen, braderieën, bij personeelsdagen en in parken.

 

Deel dit bericht met je vrienden