fbpx
restaurant in de buurt

Zoek via de zoekbalk hierboven of kies hieronder eerst het land bekijk daarna de restaurants per provincie

De nieuwste restaurants op KleinePorties

Dit zeggen onze volgers en fans over ons platform

Wat een geweldig initiatief. Als diëtist kan ik dit alleen maar toejuichen. Voor zoveel mensen is dit waardevol om te weten. 

— Desiree

Ik vind dat een erg goed idee. Er zijn zat mensen die niet zoveel eten. En voor grote eters kan het ook een voordeel zijn. Je kan meerdere gerechtjes kiezen en dus meerdere dingen proeven. Heel goed initiatief. Hoop dat veel restaurants hier rekening mee gaan houden. Ook i.v.m de voedselverspilling.

— Anneke

Geweldig deze site.
Horecagelegenheden vinden, waar je niet een half bord eten terug doet naar de keuken. Heerlijk.

Aangesloten restaurantpartners

Over KleinePorties

Uit eten gaan is een feestje. Samen heerlijk genieten, jezelf verwennen met gerechten die je thuis niet zo snel klaarmaakt. KleinePorties is hét restaurantplatform waar je restaurants die kleine en/of halve gerechten serveren kan vinden in Nederland en België. Wij willen dat iedereen oprecht kan genieten van een volwaardig diner van verschillende gerechten, zonder eten te verspillen. Lees ons verhaal.

Het grootste voordeel van kleine porties?
Het is voor iedereen toegankelijk en gasten genieten van meerdere gangen van diverse smaakvolle gerechtjes!

Bekend van:

Kleine Porties in de media, kranten, online, radio, vakbladen

Laatste nieuws

  • KleinePorties: voor iedereen met een kleine trek! Zoveel mensen die helemaal geen vol bord met eten willen! Meer dan drie miljoen mensen van boven de 65, meer dan een miljoen kinderen tussen 7 en 14 jaar, mensen met een maagverkleining, of andere medische achtergrond. Al snel meer dan 5 miljoen mensen, waarvan een groot deel niet veel (meer) kan eten. Restaurants waar je dergelijke kleine porties kunt bestellen vind je binnenkort op één website: www.kleineporties.nl. Het begon met een medische ingreep voor Sandra. Daarna kon ze alleen nog maar kleine beetjes eten tegelijk op. Samen met haar partner Léon uit eten gaan was al snel niet meer leuk: waar vind je een restaurant die kleine porties of halve porties op de kaart heeft staan? Want een voorgerechtje bestellen als hoofdgerecht kan natuurlijk, maar als de carpaccio verveelt… wat dan? Een kindermenu of senioren menu (Sandra is nog lang geen 65…), als dat mag… Of het restant in een doggy-bag mee naar huis of terug naar de keuken (en dan in de kliko van het restaurant…). Als je het vraagt kan er veel, maar niet iedereen durft of wil dat. Het is ook vervelend telkens uit te moeten leggen waarom je een halve portie wil. Trouwens: daar hoef je toch eigenlijk helemaal geen reden voor te hebben? Léon: “We vonden allebei dat er een plek moest komen waar je restaurants kunt vinden waar je je als ‘kleine eter’ welkom voelt. Waar je niet een halve maaltijd in een doggy bag mee naar huis hoeft te nemen of terug te sturen naar de keuken. Gewoon lekker je bordje leeg eten, en misschien nog wel ruimte voor een voor- en nagerecht! Een website dus, ondersteund met social media en een nieuwsbrief: KleinePorties!”. De website is inmiddels in aanbouw en naar verwachting in september gereed. Inmiddels melden zich ook steeds meer restaurants die rekening houden met ‘kleine eters’. Als ze partner worden van KleinePorties. Ze kunnen zich dan op de website presenteren. Dat is super, want daar zijn we naar op zoek! Zo kunnen we er voor zorgen dat enthousiaste eters van kleinere gerechten en restaurants die dat aanbieden elkaar kunnen vinden. Al direct bij de start van KleinePorties is duidelijk dat de website gaat voorzien in een grote behoefte. De facebookpagina heeft binnen drie weken meer dan 3.000 likes en elke dag komen er nieuwe facebookfans bij! Met de fans wordt intensief gecommuniceerd, om de website die goed te laten aansluiten bij de wensen van de ‘kleine eters’. Sandra: “Als het aan ons ligt komen er nog veel meer fans en volgers. Hoe meer hoe beter, want daarmee kunnen we restaurants laten zien dat het zinvol is om zich bij ons aan te sluiten! We roepen daarom iedereen op om ons op facebook op te zoeken en onze pagina te liken!”. www.facebook.com/kleineporties www.kleineporties.nl

    Radio 5 interview: Sandra pleit voor kleinere porties in restaurants

  • Sandra Slot Oostende Goes

    Kleine Portie valt in de smaak