fbpx

In de keuken van elMiguel – hele en halve porties

In de keuken van elMiguel – hele en halve porties
Leestijd: 2 minuten

“Heel lekker eten. Leuke variatie uit de wereldkeuken. Het hoogtepunt zijn de hele halve porties. Hierdoor kun je lekker delen. Super restaurant en ook een leuke bar waar je ‘s-avonds lekker wat kan drinken.” Met zo’n recensie wordt je natuurlijk partner van KleinePorties en schrijven wij een stuk over je in onze nieuwsbrief.

Willemstad is een bijzonder vestingstadje, met een prachtige historie. Jaarlijks bezoeken grote aantallen toeristen de plek. Dan verwacht je ‘gewone’ restaurants. Restaurant elMiguel aan de Voorstraat 4 verraste ons met haar uitstraling en menu!

Miguel SastroredjoMiguel Sastroredjo

Onze afspraak met Miguel Sastroredjo, de eigenaar en naamgever of (liever) gastheer van het restaurant is bijzonder. Een drukte van belang vanwege een festival, maar toch is er tijd om te vertellen. Een verhaal vol enthousiasme. Miguel heeft Surinaams-Indonesische roots en is heeft in het restaurant van zijn ouders in Paramaribo de horeca met de paplepel ingegoten gekregen. Dat zie je terug in de kaart en de inrichting, maar merk je zeker ook aan het enthousiaste en warme onthaal! Een warm onthaal krijg je trouwens van het hele team, dat is één van de geheimen van het succes van elMiguel.

 

hele en halve porties elMiguel Willemstad

Hele en halve porties op de menukaart

De menukaart is een ‘echte’ KleinePorties-kaart! Geen traditionele menukaart met voor-, hoofd- en nagerechten. Wel een uitgebreide keuze van losse gerechtjes uit de Surinaamse, Caribische, Oriëntaalse en Europese keuken. Alle gerechten zijn ook in halve porties te bestellen. En als je het niet op kunt, krijg je het gewoon in een handig bakje mee naar huis. Met opwarminstructie, zodat je ook een dag later nog heerlijk kunt genieten! En het leuke daarvan is ook nog eens dat sommige gerechten een dag later zelfs nog lekkerder smaken! Van dieetwensen maken ze hier trouwens geen punt, daar houden ze gewoon rekening mee.

bar el-miguel Willemstad

Ook het restaurant zelf is een uitnodiging op zich. De inrichting van het restaurant is in 2015 helemaal veranderd, gefinancierd met crowdfunding. De verschillende sferen, die goed bij elkaar passen, zorgen ervoor dat iedereen zich hier op zijn/haar gemak voelt. Restaurant, bar en keuken lopen naadloos in elkaar over en maken van de compacte ruimte een sfeervol restaurant.

De sfeer… Het enthousiaste team… De ‘wereldkeuken’ (in meerdere opzichten!)… Dat MOET je gewoon een keer proberen…

Bekijk de restaurantpagina van elMiguel

Deel dit bericht met je vrienden