fbpx

Vrijheid ondanks lipoedeem

Vrijheid ondanks lipoedeem
Leestijd: 2 minuten

Overal in Nederland hangt op 5 mei de vlag uit en vieren we onze vrijheid.

Gevangen in mijn eigen lichaam

Tot twee jaar geleden voelde ik me gevangen in mijn lichaam. Met 112 kilo voelde ik me beperkt in mijn vrijheid door de pijn die mijn leven beheerste. De pijn die ik voelde zat overal. In mijn voeten, in mijn gewrichten, mijn rug, mijn nek en met regelmaat had ik migraineaanvallen. De pijn zorgde ervoor dat het niet lukte om te sporten en dat ik mijn cirkel niet kon verbreken. Het gevoel werd alleen maar erger toen ik in 2016 erachter kwam dat ik aan Lipoedeem lijd. Ik voelde me mij niet vrij om te genieten van mijn leven en om te kunnen bewegen. Ik verstopte me achter mensen om niet gezien te worden. Achter mijn glimlach schuilde verdriet.

Nadat ik zag wat Lipoedeem met het lichaam doet, schrok ik zo ontzettend. Ik realiseerde mij dat ik eigenlijk gevangen zat in een lichaam wat niet goed werkt. Er is geen oplossing, geen medicijn. Het is zelfs geen erkende ziekte. Het enige wat je kan doen is ermee leven door je vast te houden aan een nieuwe leefstijl die essentieel is om de lipoedeem onder controle te houden. Mijn mindset ging om! Ik wilde niet meer gevangen zijn, me niet meer beperkt voelen. Ik wilde vrij zijn!!

Sandra de Blaeij progressie

Bevrijding van pijn

Vandaag 5 mei 2020, ben ik 43 kilo lichter en voel ik me een totaal ander mens! Ik voel me bevrijd van mijn pijn, van mijn negatieve zelfbeeld en dat mijn lipoedeem mij niet meer overheerst als vroeger. Ik voel me vrij, ik ben trots en ik laat mezelf zien. Ik ben zo ontzettend blij dat ik de keuze heb en ook genomen heb om een maagverkleining te ondergaan. Gelukkig zonder complicaties. Door het proces van afvallen, ondergaat je lichaam verschillende fases en mijn lichaam moest wennen aan mijn “nieuwe ik”. In maart 2019 belande ik in een nieuwe fase van stabiliteit in mijn gewicht. Grip hebben op je leven, je leefstijl en je gezondheid is zo ontzettend belangrijk als je gezond oud wilt worden.

Keuze om vrij te zijn!

Hoe mooi is het om de keuze van vrijheid te hebben! Ik zeg bewust keuze, want door de coronamaatregelen moeten we nu bewuste keuzes maken. En zoals mijn zoontje gisteravond tijdens de herdenking zei: “nu zijn we ook een soort van gevangen door het coronavirus en voel ik me niet helemaal vrij.”

75 jaar geleden was dit wel anders in Nederland
Vandaag op 5 mei voel ik me meer vrij en bevrijd dan alle jaren daarvoor!
Waarom, omdat ik nu mijn steentje bijdraag aan vrijheid. Door mensen die niet veel kunnen eten, de keuzevrijheid te geven om een restaurant te kiezen van mijn website Kleine Porties waar ze wel kleine gerechten kunnen eten en waar ze zich niet beperkt hoeven voelen. Dat ze vrij zijn om te kunnen genieten!

Met respect voor het verleden, dankbaar voor alle mensen die gevochten hebben dat wij vandaag die keuze van vrijheid hebben.

#5mei #75jaarvrijheid #Bevrijdingsdag #TweedeWereldOorlog #Nederland

www.kleineporties.nl

Deel dit bericht met je vrienden