Ervaringsverhaal: Isabel is hoogzwanger en wil nog even uit eten voordat de kleine komt

Ervaringsverhaal: Isabel is hoogzwanger en wil nog even uit eten voordat de kleine komt
Leestijd: 2 minuten

Isabel is 36 jaar en is🤰🏽hoogzwanger van haar 1e kindje. Nog 1,5 maand en dan verandert haar gezin van 2 naar 3 personen❤️.

Een nieuwe fase. Samen met haar vriend kijkt ze enorm uit om de 👶🏼 kleine te ontmoeten 🥰. Voordat het zover is, proberen zij en haar vriend Pim nog nog veel mogelijk te genieten van z’n tweeën en gaan ze regelmatig uit eten, zo ook vanavond 🍷🍹🍽️

Nu Isabel hoogzwanger is, merkt ze wel dat ze niet zo veel kan eten en dat ze vaak eten laat staan. Ze is opgevoed dat ze altijd haar bordje leeg moest eten. Met een schuldgevoel legt ze aan de ober uit dat ze niet zo veel kan eten doordat de kleine op haar maag drukt. De ober vraagt of ze t restje wil meenemen. “Heel vriendelijk, maar nee. Liever een kleine portie de volgende keer, dan kan ik ook nog een toetje op”, zegt ze met een knipoog.

De ober kijkt wat teleurgesteld en neemt het eten mee. Hij baalt. Het is toch zonde dat er voor de 10de keer eten vanavond wordt 🚮weggegooid. Het kost het restaurant te veel 💶geld zo. Wellicht kan hij toch z’n bedrijfsleider overtuigen om van een aantal gerechten een kleine portie te maken en deze op de kaart te zetten. Want vanavond was er iemand met een maagverkleining, een diabetes patiënt, iemand die kanker had, een paar kinderen, een aantal volwassenen die te veel eten zonde vinden en een paar senioren. Allemaal vroegen ze naar een kleine portie. Als er voor deze gasten een kleinere portie mogelijk is, dan wordt er minder eten weggegooid en daardoor ook minder geld en zijn zowel de 🧑🏼‍🍳chef en 🙋🏼‍♂️🙋🏽‍♀️gasten blij dat t bordje leegeten is. Want dan is t ook een teken dat t lekker was! Binnenkort bespreekbaar maken binnen het team, denkt hij. Glimlachend en geïnspireerd loopt hij terug naar de keuken.

🥰Ons restaurantplatform KleinePorties wijst graag iedere kleine eter de weg naar restaurants die kleine porties serveren, zodat iedere gast heerlijk kan genieten, zonder uitleg of gedoe en verspilling.

Deel dit bericht met je vrienden